Home / Περιβάλλον

Περιβάλλον

Κ. Συνολάκης: Είναι δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει φυσικές καταστροφές (audio)

Στα 400 δις. Δολάρια έφτασε το 2017 το κόστος από τις φυσικές καταστροφές και μάλιστα σε μία χρονιά που δεν διακρίνεται από τόσο τραγικά γεγονότα όπως βίωσε η ανθρωπότητα προηγούμενες χρονιές επεσήμανε ο κ. Κώστας Συνολάκης Καθηγητής Φυσικών Καταστρο..

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα: Οι φούρνοι μικροκυμάτων βλάπτουν το περιβάλλον σχεδόν όσο τα αυτοκίνητα

Μια καινούρια ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη που ερευνά το αν και σε πιο βαθμό οι συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά επιβαρύνουν το περιβάλλον έφερε στο φως στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι φούρνοι μικροκυμάτων βλάπτουν το περιβάλλον και επιδεινών..

Διαβάστε περισσότερα

Κτηματολόγιο: Χωρίς ασάφειες ο χάρτης των περιοχών Νατούρα (video)

Μέσα από ειδική εφαρμογή του Κτηματολογίου, όλοι όσοι έχουν ιδιοκτησίες σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές θα ξέρουν πλέον με ακρίβεια εάν η περιουσία τους βρίσκεται σε προστατευόμενη ζώνη. Διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αν. υπουργ..

Διαβάστε περισσότερα

Η Νέα Υόρκη μηνύει πέντε πετρελαϊκές εταιρίες για τη συμβολή τους στην κλιματική αλλαγή

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio και η διοίκησή του, ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, πως υπέβαλαν αγωγή ενάντια σε πέντε από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες των Η.Π.Α. κατηγορώντας τους ότι συνέβαλαν στην υπερθέρμανση του πλαν..

Διαβάστε περισσότερα

«Ο πλημμυρικός κίνδυνος στην Ελλάδα» – Hμερίδα στη Θεσσαλονίκη

Θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά την τραγωδία στη Δυτική Αττική, έχει η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:00-21:00 στη Θεσσαλονίκη στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου. Διοργανωτές είναι η Ελληνική Γεωλογική Εταιρε..

Διαβάστε περισσότερα

Αιωνόβιες ελιές κοσμούν το Χαϊδάρι

«Από το 2016 υπεραιωνόβιες ελιές κοσμούν κεντρικά σημεία της πόλης μας και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την απλότητα και την ομορφιά τους», αναφέρει ο Δήμος Χαϊδαρίου. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Οι 6 υπεραιωνόβιες ελιές φυτεύ..

Διαβάστε περισσότερα

WWF: Συμμαχία 14 χωρών για την προστασία του Ασπροπάρη

Με στόχο την προστασία του παγκοσμίως απειλούμενου γύπα Ασπροπάρη, 14 χώρες συντονίζονται, από την Ελλάδα και την Τουρκία, μέχρι τη Νιγηρία και το Τσαντ. Στη χώρα μας, τις σχετικές δράσεις έχουν αναλάβει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το WWF Ε..

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΑΣΑ: Oργάνωση για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Παίρνουν έγκαιρα τα μέτρα τους και οργανώνονται για τη νέα αντιπυρική περίοδο. Ο λόγος για τους Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (Ε.ΔΑΣ.Α.). Όπως ανακοίνωσαν στο λογαριασμό τους στο facebook, την Τετάρτη 31η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00, ξεκινά..

Διαβάστε περισσότερα

Τη χρήση δημοτικών ποδηλάτων προωθεί ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Σύντομα θα εμφανιστούν τα κοινόχρηστα ποδηλάτα στους δρόμους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με στόχο να συμβάλουν στη γρήγορη, οικονομική και οικολογική μετακίνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: «Σε λειτουργία θέτει σύντομα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρο..

Διαβάστε περισσότερα

Ο υγροβιότοπος της Δοϊράνης (video)

H λίμνη Δοϊράνη δεν είναι τόσο γνωστή όσο η Κερκίνη, όμως η σπουδαιότητα και η ξεχωριστή φυσική ομορφιά της, την κατατάσσει μεταξύ των σημαντικότερων υγροβιότοπων της χώρας. Στις όχθες της Δοϊράνης ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει ήσυχα παραλίμνια ..

Διαβάστε περισσότερα

Στα 4 λεπτά η χρέωση από σήμερα για κάθε πλαστική σακούλα (video)

Τέσσερα λεπτά -τρία λεπτά συν 24% ΦΠΑ- κοστίζει από σήμερα η κάθε πλαστική σακούλα που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για τις αγορές τους από τα σούπερ μάρκετ, λόγω της επιβάρυνσης της τιμής με το περιβαλλοντικό τέλος, το οποίο θα διατίθεται, για τη χρ..

Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένος κίνδυνος ξηρασίας σε Μεσόγειο και Ν. Ευρώπη σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας

Εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τα φαινόμενα της ξηρασίας στη Μεσόγειο και στη Νότια Ευρώπη αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά, όπως τονίζουν οι ειδικοί η κατάσταση θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση αν η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασ..

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικό τέλος από 1/1/2018 για τις πλαστικές σακούλες (video)

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Ιανουαρίου, το περιβαλλοντικό τέλος για τις πλαστικές σακούλες. Έτσι οι καταναλωτές θα υποχρεούνται να πληρώνουν τρία λεπτά συν 24% ΦΠΑ, για τις πλαστικές σακούλες από σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Το περιβαλλοντικό τέλος ..

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία της Ελλάδας και άλλων πέντε κρατών για την ταχύτερη κατάργηση της γλυφοσάτης

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου, η Ελλάδα, συνεπής στην στάση της για μη επέκταση της αδειοδότησης της δραστικής ουσίας γλυφοσάτη, συμμετέχει στην πρωτοβουλία κρατών μελών για την εξάλειψή της στην Ευρωπαϊκή Ένωσ..

Διαβάστε περισσότερα

Ζάκυνθος: Περιοχές “NATURA’’ οι νησίδες Στροφάδες

Περιοχές “NATURA 2000” και ‘’επίσημα’’ από το κράτος, είναι πλέον οι νησίδες Στροφάδες που ανήκουν στη Ζάκυνθο και οι οποίες εντάχθηκαν στο νέο εθνικό κατάλογο του δικτύου και μαζί με τη θαλάσσια ζώνη, καταλαμβάνοντας μια έκταση συνολικής επιφάνειας ..

Διαβάστε περισσότερα