Home / Περιβάλλον

Περιβάλλον

Aπολογισμός εθελοντικού καθαρισμού λιμανιού Λουτρακίου

‘Αλλη μία εθελοντική δράση πραγματοποίησε ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου – Loutraki Dive Club το Σάββατο 5/10/2019 στο Λιμάνι Λουτρακίου. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση για τα «πεπραγμένα» της δράσης: «Απολογισμός κατάδυσης 47 κιλά ή 132 τεμάχ..

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης της HELMEPA με Καθαρισμούς Ακτών και Βυθού

Με σύμμαχο τον καιρό και την ενθουσιώδη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 μικρών και μεγάλων εθελοντών σε 60 μέχρι στιγμής καθαρισμούς ακτών και βυθού, συνεχίζεται ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2019 του Ocean Conservancy. Η εκστρατεία, που..

Διαβάστε περισσότερα

Η Σαμαριά στο Δίκτυο Μεσογειακών Δασών

Τα μεσογειακά δάση είναι ευαίσθητα οικοσυστήματα που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και την ανθρώπινη δραστηριότητα. Η διάβρωση του εδάφους, οι καταιγίδες, η ξηρασία, η υπερβόσκηση, η εντατική γεωργία, οι δασικές πυρκαγιές και η υπερεκμετάλλε..

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Minds & Tech: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη συνδέεται με τη συλλογική

Μια ημερίδα με θέμα τη σύμπραξη της τεχνητής και της συλλογικής νοημοσύνης θα πραγματοποιηθεί στην Τουλούζη, στις 9 Οκτωβρίου 2019. Η ημερίδα Minds & Tech που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Συλλογικής Νοημοσύνης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας ..

Διαβάστε περισσότερα

Ρομποτικός εξωσκελετός: Kίνηση με τη σκέψη για παράλυτο άνδρα

Ένας 28χρονος άνδρας, τελείως παράλυτος από τους ώμους και κάτω, ο οποίος είχε σπάσει το λαιμό του μετά την πτώση του από ύψος 14 μέτρων σε ένα νυχτερινό κλαμπ πριν τέσσερα χρόνια, μπόρεσε να περπατήσει ξανά φορώντας έναν ολόσωμο ρομποτικό εξωσκελετό..

Διαβάστε περισσότερα

59η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Για την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι.Ρέντη (Μπιχάκη 15) με διοργανωτές τον δήμο και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο Άγιος Παντελεήμων”, θα διε..

Διαβάστε περισσότερα

Aναστολή ενός έτους στις οικοδομικές δραστηριότητες στο οικοσύστημα του Υμηττού

Αναστέλλονται για ένα ακόμη έτος, δηλαδή, έως και την 1/10/2020, η έκδοση οικοδομικών αδειών και οι οικοδομικές εργασίες στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Υμηττού, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προωθείται σήμερα προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της..

Διαβάστε περισσότερα

Αναμένονται συνέπειες από την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα (video)

Αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, άνοδο της μέσης θερμοκρασίας, εξαφάνιση ειδών και καταστροφή πολλών παραδοσιακών καλλιεργειών, μπορεί να επιφέρει η κλιματική αλλαγή και στη χώρα μας, σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων. Στην Ελλάδα εντείν..

Διαβάστε περισσότερα

Aνέσυραν 126 κιλά σκουπιδιών από το βυθό του λιμανιού Λουτρακίου

H προσπάθεια που κάνει ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου – Loutraki Dive Club με εθελοντικούς καθαρισμούς είναι συνεχής, όπως συνεχής είναι δυστυχώς και η ρύπανση που προέρχεται από ανθρώπινα χέρια, μόνο που η τελευταία συνεχώς αποδεικνύεται «ευφάνταστη»..

Διαβάστε περισσότερα

ΓΣΕΕ: Συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή

«Στις 27 Σεπτεμβρίου στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητριών/ών ως γονείς, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, φίλες/οι και συμπολίτες, και συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή», επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφ..

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές παρεμβάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου με το οδοντιατρείο

Συνεχίζουν την πολύμορφη κοινωνική δράση τους οι Γιατροί του Κόσμου και αυτή τη φορά η αναφορά γίνεται για το οδοντιατρείο τους. Όπως αναφέρουν στο λογαριασμό τους στο facebook: «Πολλές οικογένειες δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κ..

Διαβάστε περισσότερα

Το ert.gr παρουσιάζει τον Όμιλο Αυτοδυτών Λουτρακίου / Loutraki Dive Club

Είναι ιδιαίτερα πλούσια και συνεχής η δράση του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου / Loutraki Dive Club, ιδιαίτερα στις δράσεις εθελοντικού καθαρισμού τόσο του θαλασσίου περιβάλλοντος, όσο και των παράκτιων περιοχών. Παρουσιάζουμε τη δράση του Ομίλου, μέσα ..

Διαβάστε περισσότερα

3η Ημερίδα Για τον παιδικό καρκίνο στη Θεσσαλονίκη

«Ανοίγοντας πάλι τα φτερά…», είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα Θεσσαλονίκης) στις 10πμ. Η διοργάνωση είναι του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με..

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση, ακόμα και χωρίς νικοτίνη επιβαρύνουν το άσθμα

Ορισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση ενδέχεται να επιβαρύνουν το άσθμα, σύμφωνα με νέα μελέτη που διερεύνησε την επίδραση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στις αλλεργικές παθήσεις. Η συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Scie..

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες δράσης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Kινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τους λόγους που αυτή εκδηλώνεται, θα πραγματοποιηθούν σε πολλές χώρες του κόσμου αυτή την περίοδο, αλλά και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. EUROKINISSI Η Ο..

Διαβάστε περισσότερα