Home / Περιβάλλον

Περιβάλλον

Εξόρμηση για το περιβάλλον oργανώνει ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Δενδροφύτευση και καθαρισμός στο Άλσος Αγ. Φιλίππου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 9:00 το πρωί από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας– Αγ.Ι.Ρέντη. Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του: «Πρόκειται για το ετήσιο κάλεσμα ενημ..

Διαβάστε περισσότερα

«Αναζητώντας το γεωλογικό θησαυρό της Σύρου»

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται στη Σύρο εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Αναζητώντας το γεωλογικό θησαυρό της Σύρου», από τους πολίτες που απαρτίζουν την “Ανοιχτή Συνέλευση για τη δημιουργία του Γεωπάρκου Σύρου” και την Κοινωνική Συνεταιριστική Ε..

Διαβάστε περισσότερα

Το γεωπάρκο της Σύρου και των Κυκλάδων

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία στη Σύρο, με στόχο τη δημιουργία γεωπάρκου. Στο στόχο αυτό έχουν συσπειρωθεί, η Ανοιχτή Συνέλευση της Σύρου, οι Ομάδες Εργασίας, η ΚοινΣΕπ, καθώς και τα 400 περίπου άτομα που εμπλέκονται και ενημερών..

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα: Πιθανόν το ηφαίστειο της Αίτνας να καταρρεύσει, μελλοντικά, στη θάλασσα του Ιονίου

Tο μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα στη Σικελία, από το οποίο κάποιες φορές αναβλύζει λάβα, «γλιστράει» αργά προς τη θάλασσα ανατολικά του Ιονίου, αλλά στο μέλλον η «κίνηση» του αυτή ενδέχεται να επιταχυνθεί, με πιθανό αποτέλεσμα η νο..

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο ενεργειακό περιβαλλοντικό πάρκο η χωματερή στα Άνω Λιόσια (video)

Ταυτισμένα με τη χωματερή, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, είναι για πολλούς, τα Ανω Λιόσια, την Αττική. Όμως, στο τέλος του 2020 ο χώρος αυτός αναμένεται να μετατραπεί σε πρότυπο ενεργειακό περιβαλλοντικό πάρκο. Θα φυτευτούν τα 3.000 στρέμματα νεκρής γης..

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζεται ο Mήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA

Με τον καιρό σύμμαχο και την ενθουσιώδη συμμετοχή πάνω από 2.000 μικρών και μεγάλων εθελοντών σε 65 καθαρισμούς ακτών και βυθού συνεχίζεται ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον που συντονίζει η HELMEPA στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελ..

Διαβάστε περισσότερα

ΣυμμΕΡΤέχω: Δράση Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ – Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με σύνθημα «ΣυμμΕΡΤεχω» και κεντρικό μήνυμα «Η ΕΡΤ για την Κοινωνία» η ΕΡΤ, μέσω του τμήματος ΚΕΕΠ και της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να υιοθετήσουν τη δράση αυτή, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη..

Διαβάστε περισσότερα

Νησιά Γκαλαπάγκος: Άγνωστοι έκλεψαν 123 μωρά γιγάντιων χελωνών

Μωρά γιγάντιων χελωνών-123 συνολικά- κλάπηκαν από αγνώστους στα Νησιά Γκαλαπάγκος, τα οποία φημίζονται για την χλωρίδα και την πανίδα τους. Η έκταση των νησιών υπολογίζεται σε 3.000 τετραγωνικά μίλια και σε αυτήν φιλοξενείται ένας βιότοπος-κατοικία γ..

Διαβάστε περισσότερα

Δενδροφύτευση στη Νίκαια στη δράση «Φροντίζω τη γειτονιά μου»

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί στην πλατεία Ιωάννη Μελά (Π. Ράλλη και Φρίξου) ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, υλοποιεί τη δράση «Φροντίζω τη γειτονιά μου» με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευ..

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Κρέτσου: Η Κάρλα είναι το σύμβολο της ευρωπαϊκής συνοχής (video)

Πολλαπλά οφέλη για ολόκληρη τη Θεσσαλία θα προσφέρει η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, που εγκαινιάστηκε σήμερα. Πρόκειται για έργο το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, αναβαθμίζει περιβαλλοντικά την περιοχή, ενισχύει ύδρευση και άρδευση, συμβά..

Διαβάστε περισσότερα

Μάτι: Καμία υπέρβαση των ορίων των ρύπων σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δεν παρατηρήθηκε υπέρβαση των ορίων, των αέριων ρύπων, σε επιλεγμένες περιοχές στο Μάτι, κατά τη μελέτη της ποιότητας αέρα που διενέργησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), μετά την μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, κατ΄εντολή την Π..

Διαβάστε περισσότερα

“Underwater Gallery”: Μια έκθεση φωτογραφίας στον βυθό (video)

Από τις 19 ως τις 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό η πρώτη στον κόσμο υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας. Οι εικόνες από τον βυθό του Αιγαίου, αποτυπωμένες σε υλικό που παραμένει αναλλοίωτο μέσα στο νερό, τοποθετήθηκαν στο υποθαλάσσιο σπήλαιο στ..

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα: Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε το «αποτύπωμά» του και στην ιονόσφαιρα

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μιας νέας βρετανικής μελέτης, οι καταστροφικές συνέπειες ενός πολέμου δεν περιορίζονται στις ανθρώπινες απώλειες, στους τραυματισμούς ή στις τεράστιες καταστροφές των εδαφών, αλλά συνεπάγονται και τη μακροχρόνια κατ..

Διαβάστε περισσότερα

25η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Στο Πάρκο Τρίτση, από τις 28 εώς και τις 30 Σεπτεμβρίου στο Ίλιον θα διεξαχθεί η 25η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. ‘Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Οι Πανελλήνιες Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας είναι ένας ..

Διαβάστε περισσότερα

Η σωτηρία της Παμβώτιδας… αργεί (video)

Το φαινόμενο του ευτροφισμού εμφανίστηκε εκ νέου τις τελευταίες μέρες στη Λίμνη Παμβώτιδα. Το πρόβλημα υφίσταται τα τελευταία 30 χρόνια και η χρόνια αδράνεια των τοπικών φορέων συντελεί στην όλο και περαιτέρω υποβάθμιση του ευαίσθητου οικοσυστήματος...

Διαβάστε περισσότερα