Home / Περιβάλλον

Περιβάλλον

Κολύμβηση σε καθαρά νερά – Έρευνα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων

Στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχωνγια την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το έτος 2017 σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ, προχώρησε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα ..

Διαβάστε περισσότερα

Τα McDonald’s αποσύρουν τα πλαστικά καλαμάκια από Βρετανία και Ιρλανδία

Η αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης McDonald’s θα αντικαταστήσει τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα σε όλα της τα εστιατόρια στη Βρετανία και την Ιρλανδία ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο, μετέδωσε σήμερα το BBC. «Στο πλαίσιο της γενικότερης δημόσιας συζή..

Διαβάστε περισσότερα

Στην Κοιλάδα του Αχελώου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης

Περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου θα πραγματοποιήσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, στις 22 Ιουνίου 2018. Ο κ. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει τοRescEU, ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα για..

Διαβάστε περισσότερα

Να φύγουν τα καζάνια από Κερατσίνι – Πέραμα ζήτησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την απόσυρση του άρθρου 70 το νομοσχεδίου για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» ζήτησαν οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής. Αυτό εκφράστηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφε..

Διαβάστε περισσότερα

Ανταρκτική: Με ταχύτατους ρυθμούς λιώνουν οι πάγοι την τελευταία πενταετία

Περίπου 219 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου ετησίως έλιωσαν στην Ανταρκτική για τη χρονική περίοδο 2012 -2017, με συνέπεια να σημειωθεί άνοδος της στάθμης των θαλασσών κατά 0,6 χιλιοστά το χρόνο. Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδ..

Διαβάστε περισσότερα

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει τις καλλιέργειες λαχανικών και οσπρίων

Η παγκόσμια παραγωγή λαχανικών και οσπρίων θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά εξαιτίας των προβλεπόμενων κλιματικών αλλαγών, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στo επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (Proceedings of the Nati..

Διαβάστε περισσότερα

Ανέλκυση του «Corfu Island» που είχε βυθιστεί το 1986 (video)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ανέλκυση του ναυαγίου του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Corfu Island» που είχε βυθιστεί στην επισκευαστική βάση Περάματος, στις 20 Μαΐου του 1986. Στο σχεδιασμό του υπουργείου Ναυτιλίας περιλαμβάνεται η απομ..

Διαβάστε περισσότερα

Ταϊλάνδη: Νεκρή θαλάσσια χελώνα που κατάπιε πλαστικές σακούλες

Μια μεγάλη πράσινη χελώνα, που το είδος της είναι προστατευόμενο, πέθανε στην Ταϊλάνδη επειδή κατάπιε πλαστικό. Επί δύο ημέρες οι κτηνίατροι προσπαθούσαν να σώσουν την άτυχη χελώνα, όμως δεν τα κατάφεραν. Ο Γουιραπόνγκ Λαοβεσπράσιτ και η ομάδα του π..

Διαβάστε περισσότερα

Κινδυνεύει να γίνει «πλαστική θάλασσα» η Μεσόγειος (video)

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική μελέτη για τη ρύπανση της Μεσογείου παρουσίασε η WWF, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών. Η Μεσόγειος εκπέμπει SOS και κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια «πλαστική θάλασσα». Η Ελλάδα καταναλώνει περίπου 0,6 εκατομμύρια τόνο..

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα: Οι μέλισσες ίσως μπορούν να «κατανοήσουν» την έννοια του «μηδενός»

Παρότι έχει λιγότερους από ένα εκατομμύριο νευρώνες στον εγκέφαλό της, ενώ ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει περίπου 86 δισεκατομμύρια νευρώνες, η μέλισσα φαίνεται πως είναι ικανή να «κατανοήσει», όπως εμείς, την έννοια του μηδενός (του «απόλυτου τίποτ..

Διαβάστε περισσότερα

Eξορμήσεις εθελοντικών καθαρισμών σε Σχινιά & Νέα Καλλικράτεια

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών η 8η Ιουνίου και οι εξορμήσεις εθελοντικού καθαρισμού σε παραθαλάσσιες περιοχές, αποκτούν ιδιαίτερη συμβολική σημασία. Στα πλαίσια αυτά αρκετοί φορείς και οργανώσεις, που συνδέονται με το περιβάλλον, δρουν από κοινού για να ε..

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Κουτσούμπας: Nα κλείσει η χωματερή της Φυλής

Υπέρ του κλεισίματος της χωματερής της Φυλής, τάχθηκε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με δήλωσή του σε συγκέντρωση σωματείων και φορέων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων. Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπ..

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής – Στις επάλξεις της πυροφύλαξης

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι καθημερινές περιπολίες, ενώ στις 8 Ιουνίου ξεκινούν οι πυροφυλάξεις στα πυροφυλάκια Σκίπιζας και ..

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση της Παιδικής HELMEPA στις «Ημέρες Θάλασσας 2018»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Πειραιά πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία «Βοτσαλάκια», στα πλαίσια των δράσεων «Ημέρες Θάλασσας 2018». Στον εθελοντικό καθαρισμό, πήραν μέρος μαζί με το Δήμαρχο Πειραιά, 20 μέλη της Παιδικής HELMEPA..

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτή για το ρέμα της Πικροδάφνης την Κυριακή 10 Ιουνίου

Mε τίτλο «Μια γιορτή για το ποτάμι μας την Πικροδάφνη», η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η.) διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 10:30πμ σχετική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Θα τραγουδήσουν, θα παίξουν ..

Διαβάστε περισσότερα