Home / Περιβάλλον

Περιβάλλον

Ραφήνα: Tα ψάρια ήταν «πιστά» στο «ραντεβού» τους με τους πολίτες

Επίσκεψη στο μεγάλο ρέμα της Ραφήνας και «γνωριμία» με τα ψάρια του έκαναν το Σάββατο 21 Απριλίου, πολίτες της περιοχής στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστευσης Ψαριών. Την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση είχε η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδ..

Διαβάστε περισσότερα

Λεωφόρος Mαραθώνος: Ανοιχτό το δίλημμα «σκουπιδότοπος ή ανάδειξη»

Εκτός από το Μαραθώνιο αγώνα δρόμου, στις μέρες μας φαίνεται ότι υπάρχει και ο Μαραθώνιος αγώνας για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων. Το ert.gr είχε επισκεφτεί στις αρχές Μαρτίου την περιοχή της Ραφήνας και με τη βοήθεια του Δημήτρη Μακρή, ..

Διαβάστε περισσότερα

Θύμαινα: Ο μικρός παράδεισος του Αιγαίου στους Φούρνους Κορσεών

Αν τα νησιά των Φούρνων Κορσεών γνωρίζουν τη δημοσιότητα, συχνά για λόγους που δεν έχουν σχέση με την ομορφιά τους, αλλά με αερομαχίες, τουρκικά γκριζαρίσματα του χάρτη του Αιγαίου και άλλες παρεμφερείς καταστάσεις, σίγουρα αδικούνται, αφού υπάρχουν ..

Διαβάστε περισσότερα

Mάζεψαν 194 κιλά σκουπιδιών από τη λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι

Πολυκατάστημα θα είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα μέλη του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου, αν ήθελαν και μπορούσαν να «αξιοποιήσουν» τα 194 κιλά σκουπιδιών που μάζεψαν από το βυθό της λίμνης Βουλιαγμένης. Ο καθαρισμός έγινε στις 24/3/2018 και όπως αν..

Διαβάστε περισσότερα

Περιήγηση στον Υγροβιότοπο του Κολοβρέχτη στην Εύβοια

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1η Απριλίου 2018 η πρώτη συλλογή βοτάνων στον Υγροβιότοπο του Κολοβρέχτη στην Εύβοια. Ήταν στο πλαίσιο δράσης της ομάδας πολιτών για γνωριμία των πολιτών με τη χλωρίδα του Υγροβιότοπου. Όπως αναφέρει η ομάδα πολιτών για..

Διαβάστε περισσότερα

Tο μεγαλύτερο νεκροταφείο διαστημικών σκαφών στον πλανήτη  

Το Σημείο Νέμο στον Ειρηνικό, το πιο απρόσιτο μέρος στη Γη, είναι και το μεγαλύτερο νεκροταφείο διαστημικών σκαφών. Ο εκτός ελέγχου κινεζικός διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1 έπεσε προ ημερών από κοσμική σύμπτωση, έπεσε σχετικά κοντά στο σημείο Νέμο,..

Διαβάστε περισσότερα

Ρέμα της Ραφήνας: Παρέμβαση κατοίκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το παρόν έδωσαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, τη Μ. Τρίτη κάτοικοι της περιοχής της Ραφήνας, με αφορμή τη συζήτηση για επικείμενες παρεμβάσεις στο μεγάλο ρέμα της Ραφήνας. Όπως αναφέρει η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη το..

Διαβάστε περισσότερα

Από 26 Απριλίου έως 13 Μαΐου η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Ο θεσμός γεννήθηκε το 1937 και όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Κηφισιάς, η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί από 26 Απριλίου έως 13 Μαΐου 2018, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος». «Χιλιάδες επισκέπτες επαγγελματίες και ερασιτέχνε..

Διαβάστε περισσότερα

Θαλάσσιο κήτος ξεβράστηκε νεκρό σε ακτή της Ισπανίας

Όταν ένας φυσητήρας (κητώδες θηλαστικό με την αγγλική ονομασία «Sperm Whale») ξεβράστηκε σε παραλία της Ισπανίας, οι επιστήμονες θέλησαν να μάθουν για ποιο λόγο έχασε τη ζωή του. Και έμαθαν, αφού εντόπισαν στο στομάχι του απόβλητα (κομμάτια από πλαστ..

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα φορέων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, ώρα 19:00, στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό), θα πραγματοποιηθεί σχετική ημερίδα. Διοργανωτές είναι ο «Πολιτιστικός..

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία και δράσεις φορέων για την προστασία των ρεμάτων

Οι κίνδυνοι από τις παρεμβάσεις στα ρέματα και η ανάγκη αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, προβληματίζουν φορείς και συλλογικότητες, που παίρνουν πρωτοβουλία. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η τραγωδία της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, στοίχισε τη ζω..

Διαβάστε περισσότερα

Αίρεται η απαγόρευση κολύμβησης στις ακτές του Σαρωνικού

Aίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, που είχαν πληγεί από την εκτεταμένη ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», σύμφωνα με σημερινή απόφαση του υπουργού Υγεί..

Διαβάστε περισσότερα

Το «χιονισμένο» υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμφιτρίτης στο Αιγαίο (video)

Ανάμεσα στην Πάρο και την Αντίπαρο, βρίσκεται το πανέμορφο υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμφιτρίτης. Σταλακτίτες, σταλαγμίτες και κατακρημνίσεις, που δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, στολίζουν έναν μοναδικό στο είδος του φυσικό θησαυρό. Πηγή ΕΤ, ρ..

Διαβάστε περισσότερα

«Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη»: Δράσεις κατά της ρύπανσης από πλαστικό

Από τις 4 έως τις 25 Μαΐου 2018 θα διαρκέσει η νέα εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος, όπως κάνει γνωστό η Helmepa – Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Aναφερόμενη στη νέα εκστρατεία η HELMEPA, αναφέρει ότι: «Κάθε χρόνο, εκατομμ..

Διαβάστε περισσότερα

Ραντεβού με τα ψάρια στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας

Πρόσφατο το θέμα της προστασίας του του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας, αποτέλεσε θέμα παρέμβασης πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής. Η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, οργανώνει το Σάββατο 21 Απριλίου-Παγκόσ..

Διαβάστε περισσότερα