Home / Τεχνολογία

Τεχνολογία

Σύστημα που «διαβάζει» το σχήμα προσώπου μπορεί να διαγνώσει σπάνιες γενετικές διαταραχές

Advertisement Οι άνθρωποι με σπάνια γενετικά σύνδρομα μερικές φορές έχουν ενδεικτικά γνωρίσματα στο πρόσωπό τους. Τώρα για πρώτη φορά ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που ανέπτυξαν ερευνητές στις ΗΠΑ, μπορεί να «διαβάσει» μια τέτοια γενετική πάθηση..

Διαβάστε περισσότερα

H τρελή ιστορία με το υπερεξελιγμένο ρομπότ των Ρώσων που αποδείχτηκε… άνθρωπος

Advertisement Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας κάλυψε πρόσφατα μια έκθεση τεχνολογίας της χώρας και τα βλέμματα όλων έπεσαν σε ένα ρομπότ με ανατριχιαστικά αληθοφανή ανθρώπινα χαρακτηριστικά! Το Russia 24 παρουσίασε τον Boris, ένα υπερεξελιγ..

Διαβάστε περισσότερα

Έλληνες αρχιτέκτονες δημιούργησαν το «έξυπνο δωμάτιο»

Ποιο είναι το σημείο όπου η αρχιτεκτονική συναντά τις νέες τεχνολογίες; Είναι, μεταξύ άλλων, ένα [...] The post Έλληνες αρχιτέκτονες δημιούργησαν το «έξυπνο δωμάτιο» appeared first on ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Διαβάστε περισσότερα

Το smartphone των… 4.500 ευρώ

Το smartphone των… 4.500 ευρώ Advertisement Την ώρα που το iPhone XS είναι ένα κινητό τηλέφωνο που μοιάζει πλήρες, η Caviar πίστεψε πως μπορεί να το κάνει ακόμα καλύτερο από την Apple. Caviar iPhone XS Tesla Εdition το λέει, αν και δεν έχει κα..

Διαβάστε περισσότερα

Το facebook κυκλοφόρησε νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας -Με 50 παιχνίδια

Το facebook κυκλοφόρησε νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας -Με 50 παιχνίδια Advertisement Το Facebook παρουσίασε, σε εκδήλωση στις ΗΠΑ, τη νέα του ασύρματη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus Quest, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά την ..

Διαβάστε περισσότερα

Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης η πρόβλεψη κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρική

Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης η πρόβλεψη κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρική Advertisement Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στον διαδικτυακό τζόγο επιχειρείται να η πρόβλεψη των κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρικ..

Διαβάστε περισσότερα

To CERN πάει… Θεσσαλονίκη για χάρη των φοιτητών του ΑΠΘ [εικόνες]

To CERN πάει… Θεσσαλονίκη για χάρη των φοιτητών του ΑΠΘ [εικόνες] Ενα και μοναδικό «μάθημα επιστήμης» θα δώσει ερευνητική ομάδα του CERN στην Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση του ΑΠΘ και συγκεκριμένα του εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής του Τμήματος Φυσι..

Διαβάστε περισσότερα

Το «μίνι» άρμα μάχης ρομπότ της Εσθονίας [Βίντεο]

Το «μίνι» άρμα μάχης ρομπότ της Εσθονίας [Βίντεο] Οι Εσθονοί έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορούν να βρίσκονται με επιτυχία στην πρώτη γραμμή στις καινοτομίες για νέες τεχνολογίες στον στρατιωτικό τομέα. Μια αμυντική εταιρεία της Ε..

Διαβάστε περισσότερα

Το «αόρατο πλοίο-φάντασμα» [Βίντεο]

Το «αόρατο πλοίο-φάντασμα» [Βίντεο] Θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τομέα της ναυτιλίας. Ονομάζεται GHOST και είναι δημιούργημα της Juliet Marine Systems. Κινείται πολύ γρήγορα πάνω από το νερό και είναι αόρατο στα ραντάρ. Πρόκειται για έν..

Διαβάστε περισσότερα

Το ρομπότ το οποίο θυμίζει την ταινία Avatar [Βίντεο]

Το ρομπότ το οποίο θυμίζει την ταινία Avatar [Βίντεο] Με το πρότζεκτ που έχει τίτλο METHOD-1, η κορεάτικη εταιρεία Korea Future Technology έχει σαν στόχο να κατασκευάσει ένα πραγματικό επανδρωμένο ρομπότ, το οποίο θυμίζει έντονα την ταινία Avatar. ..

Διαβάστε περισσότερα

Πώς οι ΗΠΑ δημιουργούν τον υπερ-στρατιώτη του μέλλοντος

Πώς οι ΗΠΑ δημιουργούν τον υπερ-στρατιώτη του μέλλοντος Με αφορμή την δήλωση σοκ του Σύρου πρεσβευτή ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες 130 Δυτικούς συμβούλους ήταν κάποιοι που ήταν γενετικά τροποποιημένοι πρέπει να τονιστεί ότι οι ΗΠΑ όντως έχουν ένα π..

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία! Ελληνας δημιούργησε διάφανο πέπλο για να μην ξεθωριάζουν τα έργα τέχνης

Καινοτομία! Ελληνας δημιούργησε διάφανο πέπλο για να μην ξεθωριάζουν τα έργα τέχνης Την καινοτόμο αξιοποίηση του γραφένιου για την προστασία των έργων τέχνης προωθεί το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα GRAPHENART. Το πρόγραμμα συντονίζει ένας πρωτοπόρος του..

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει το μέλλον

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει το μέλλον Ένα πειραματικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει πώς θα εξελιχθεί μια σκηνή, με άλλα λόγια προβλέπει το μέλλον. Αν τροφοδοτηθεί με μια εικόνα, ο εξελιγμένος αλγόριθμος του συστήματος δημιουργεί έ..

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια [Βίντεο]

Το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια [Βίντεο] Δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία για το SolarStratos, το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια. Πρόκειται για ένα διθέσιο σκάφος, μήκους 8.5 μέτρων που λει..

Διαβάστε περισσότερα