Home / Τεχνολογία

Τεχνολογία

Το facebook κυκλοφόρησε νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας -Με 50 παιχνίδια

Το facebook κυκλοφόρησε νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας -Με 50 παιχνίδια Advertisement Το Facebook παρουσίασε, σε εκδήλωση στις ΗΠΑ, τη νέα του ασύρματη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus Quest, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά την ..

Διαβάστε περισσότερα

Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης η πρόβλεψη κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρική

Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης η πρόβλεψη κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρική Advertisement Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στον διαδικτυακό τζόγο επιχειρείται να η πρόβλεψη των κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρικ..

Διαβάστε περισσότερα

To CERN πάει… Θεσσαλονίκη για χάρη των φοιτητών του ΑΠΘ [εικόνες]

To CERN πάει… Θεσσαλονίκη για χάρη των φοιτητών του ΑΠΘ [εικόνες] Ενα και μοναδικό «μάθημα επιστήμης» θα δώσει ερευνητική ομάδα του CERN στην Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση του ΑΠΘ και συγκεκριμένα του εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής του Τμήματος Φυσι..

Διαβάστε περισσότερα

Το «μίνι» άρμα μάχης ρομπότ της Εσθονίας [Βίντεο]

Το «μίνι» άρμα μάχης ρομπότ της Εσθονίας [Βίντεο] Οι Εσθονοί έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορούν να βρίσκονται με επιτυχία στην πρώτη γραμμή στις καινοτομίες για νέες τεχνολογίες στον στρατιωτικό τομέα. Μια αμυντική εταιρεία της Ε..

Διαβάστε περισσότερα

Το «αόρατο πλοίο-φάντασμα» [Βίντεο]

Το «αόρατο πλοίο-φάντασμα» [Βίντεο] Θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τομέα της ναυτιλίας. Ονομάζεται GHOST και είναι δημιούργημα της Juliet Marine Systems. Κινείται πολύ γρήγορα πάνω από το νερό και είναι αόρατο στα ραντάρ. Πρόκειται για έν..

Διαβάστε περισσότερα

Το ρομπότ το οποίο θυμίζει την ταινία Avatar [Βίντεο]

Το ρομπότ το οποίο θυμίζει την ταινία Avatar [Βίντεο] Με το πρότζεκτ που έχει τίτλο METHOD-1, η κορεάτικη εταιρεία Korea Future Technology έχει σαν στόχο να κατασκευάσει ένα πραγματικό επανδρωμένο ρομπότ, το οποίο θυμίζει έντονα την ταινία Avatar. ..

Διαβάστε περισσότερα

Πώς οι ΗΠΑ δημιουργούν τον υπερ-στρατιώτη του μέλλοντος

Πώς οι ΗΠΑ δημιουργούν τον υπερ-στρατιώτη του μέλλοντος Με αφορμή την δήλωση σοκ του Σύρου πρεσβευτή ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες 130 Δυτικούς συμβούλους ήταν κάποιοι που ήταν γενετικά τροποποιημένοι πρέπει να τονιστεί ότι οι ΗΠΑ όντως έχουν ένα π..

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία! Ελληνας δημιούργησε διάφανο πέπλο για να μην ξεθωριάζουν τα έργα τέχνης

Καινοτομία! Ελληνας δημιούργησε διάφανο πέπλο για να μην ξεθωριάζουν τα έργα τέχνης Την καινοτόμο αξιοποίηση του γραφένιου για την προστασία των έργων τέχνης προωθεί το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα GRAPHENART. Το πρόγραμμα συντονίζει ένας πρωτοπόρος του..

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει το μέλλον

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει το μέλλον Ένα πειραματικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει πώς θα εξελιχθεί μια σκηνή, με άλλα λόγια προβλέπει το μέλλον. Αν τροφοδοτηθεί με μια εικόνα, ο εξελιγμένος αλγόριθμος του συστήματος δημιουργεί έ..

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια [Βίντεο]

Το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια [Βίντεο] Δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία για το SolarStratos, το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια. Πρόκειται για ένα διθέσιο σκάφος, μήκους 8.5 μέτρων που λει..

Διαβάστε περισσότερα

Η «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» είναι εδώ [Βίντεο]

Η «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» είναι εδώ [Βίντεο] Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει προαναγγείλει την επικείμενη εποχή της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης» που οι ειδικοί ισχυρίζονται θα αλλάξει σημαντικά τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Klaus Sc..

Διαβάστε περισσότερα

Το θρυλικό Nokia 8110 πρόκειται να επανακυκλοφορήσει

Το θρυλικό Nokia 8110 πρόκειται να επανακυκλοφορήσει Το εν λόγω μοντέλο της Nokia, με το συρόμενο (slider) πορτάκι θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και κίτρινο χρώμα, όπως στο παρελθόνH Nokia μετά την περσινή πετυχημένη αναβίωση του μοντέλου 3310, ετοιμάζετ..

Διαβάστε περισσότερα

Έρχεται το νέο υπερηχητικό τρένο που θα κάνει το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 30 λεπτά!

Έρχεται το νέο υπερηχητικό τρένο που θα κάνει το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 30 λεπτά! Πώς θα σας φαινόταν ένα τρένο το οποίο μπορεί να κάνει το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε μόλις 33 λεπτά, ενώ παράλληλα θα είναι πιο φθηνό, αλλά και πιο… πράσινο; Ένα νέο μέσο..

Διαβάστε περισσότερα

Επαναστατική τεχνική: Το πρώτο «τηλεκατευθυνόμενο» σύστημα αντικαρκινικής θεραπείας

Επαναστατική τεχνική: Το πρώτο «τηλεκατευθυνόμενο» σύστημα αντικαρκινικής θεραπείας Πρόκειται για ένα πειραματικό σύστημα που χρησιμοποιεί υπερήχους για να ελέγξει από μακριά τις γενετικές διαδικασίες μέσα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος τ..

Διαβάστε περισσότερα

Επιστήμονες στην Google ανοίγουν φιλοσοφική συζήτηση με ένα ρομπότ

Επιστήμονες στην Google ανοίγουν φιλοσοφική συζήτηση με ένα ρομπότ Τεχνητή νοημοσύνη που μαθαίνει από τους υπότιτλους ταινιών και την ηχογράφηση συνομιλιών από τμήματα τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων επιχείρησαν να αξιοποιήσουν δύο επι..

Διαβάστε περισσότερα