Home / Τεχνολογία

Τεχνολογία

Επιστήμονες στην Google ανοίγουν φιλοσοφική συζήτηση με ένα ρομπότ

Επιστήμονες στην Google ανοίγουν φιλοσοφική συζήτηση με ένα ρομπότ Τεχνητή νοημοσύνη που μαθαίνει από τους υπότιτλους ταινιών και την ηχογράφηση συνομιλιών από τμήματα τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων επιχείρησαν να αξιοποιήσουν δύο επι..

Διαβάστε περισσότερα

Ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο [Βίντεο]

Ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο [Βίντεο] Κάποτε οι υπολογιστές καταλάμβαναν ολόκληρα δωμάτια. Τώρα όμως, μπορούν να… χωρέσουν στην άκρη ενός κέρματος. Μόλις ενός κυβικού χιλιοστού, ο Michigan Micro Mote (M^3) είναι ο μικρότερος αυτόνομος υπολογ..

Διαβάστε περισσότερα

Η μεταφόρτωση του εγκεφάλου σε υπολογιστή για αιώνια ζωή είναι δυνατή

Η μεταφόρτωση του εγκεφάλου σε υπολογιστή για αιώνια ζωή είναι δυνατή Οι άνθρωποι θα μπορούσαν «να ζήσουν μέσα σε ένα μηχάνημα» μετατρέποντας τον εγκέφαλό τους σε ένα κώδικα προγράμματος για έναν υπολογιστή που θα είναι ικανός να δημιουργήσει εκ νέο..

Διαβάστε περισσότερα

Το πυραυλοκίνητο καρτ [Βίντεο]

Το πυραυλοκίνητο καρτ [Βίντεο] Ο τρελός εφευρέτης Colin Furze μας παρουσιάζει μία παρανοϊκή (και επικίνδυνη) νέα εφεύρεση. Ο Furze κατασκεύασε ένα jet-kart – ένα αυτοκίνητο καρτ που κινείται με κινητήρα Jet. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ..

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Hellas-Sat 4: Θα εκτοξευτεί το καλοκαίρι του 2018

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Hellas-Sat 4: Θα εκτοξευτεί το καλοκαίρι του 2018 Ο εκσυγχρονισμένος νέος δορυφόρος, βασίζεται στη σειρά των δορυφόρων τύπου LM 2100 και διαθέτει μια ιδιάζουσα τεχνολογική μορφήΟ νέος Hellas-Sat, ολοκληρώθηκε και έχει ήδ..

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό είναι το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 2017 σύμφωνα με το περιοδικό Science

Αυτό είναι το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 2017 σύμφωνα με το περιοδικό Science Η πρώτη παρατήρηση της συγχώνευσης δύο μακρινών άστρων νετρονίων συγκλόνισε αστρονόμους και φυσικούςΗ πρώτη παρατήρηση της συγχώνευσης δύο μακρινών άστρων νε..

Διαβάστε περισσότερα

Drone πέταξε σχεδόν στα 5.000 μέτρα- Εκανε παγκόσμιο ρεκόρ [βίντεο]

Drone πέταξε σχεδόν στα 5.000 μέτρα- Εκανε παγκόσμιο ρεκόρ [βίντεο] Ένα επιστημονικό σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) έφθασε σε ύψος 4.900 μέτρων, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για πτήσεις από τέτοιες συσκευές. Η πτήση έγινε πάνω από..

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικοί πρoειδoποιούν: Οι χάκερ θα μπορούν να πάρουν τον έλεγχο των περισσότερων αυτοκινήτων στους δρόμους

Ειδικοί πρoειδoποιούν: Οι χάκερ θα μπορούν να πάρουν τον έλεγχο των περισσότερων αυτοκινήτων στους δρόμους Οι χάκερ θα μπορούν να «τρυπώσουν» στο όχημα, να στείλουν μηνύματα στα φρένα του, να απενεργοποιήσουν το τιμόνι και να «κλειδώσουν» τους ανθρώ..

Διαβάστε περισσότερα

Ένας νέος Έλληνας ερευνητής κέρδισε διεθνές βραβείο της Ευρωπαϊκής Χημικής Βιομηχανίας

Ένας νέος Έλληνας ερευνητής κέρδισε διεθνές βραβείο της Ευρωπαϊκής Χημικής Βιομηχανίας Ο δρ Σπύρος Καρακίτσιος είναι λέκτορας και ερευνητής περιβαλλοντικής χημείας στο ΑΠΘ και το βραβείο απονεμήθηκε για την έρευνά του στις πιθανές επιπτώσεις νευροτο..

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 στον «Ελληνικό Κόσμο»

Παρουσίαση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 στον «Ελληνικό Κόσμο» Πρότυπες ρομποτικές κατασκευές, αγωνιστικές πίστες για τις κατηγορίες του διαγωνισμού, απαραίτητος εξοπλισμός, κανόνες, τρικ και συμβουλέςΑπό τις 17 Νοεμβρίου..

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνας ερευνητής έφτιαξε άθραυστη μπαταρία -Θα τη χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός [εικόνες]

Ελληνας ερευνητής έφτιαξε άθραυστη μπαταρία -Θα τη χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός [εικόνες] Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα ηλεκτρολόγο μηχανικό, ανέπτυξαν μια μπαταρία λιθίου-ιόντων, που είναι πιο ασφαλής και ανθεκτική από τις υπ..

Διαβάστε περισσότερα

Πλανήτης Δίας: Εκπληκτικές φωτογραφίες από το διαστημικό σκάφος «Ήρα»

Πλανήτης Δίας: Εκπληκτικές φωτογραφίες από το διαστημικό σκάφος «Ήρα» Από τις εκπληκτικές φωτογραφίες αποκαλύπτεται μια μάζα από σύννεφα, που στροβιλίζονται σε μια τεράστια καταιγίδα πάνω από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτηΝέες φωτογραφίες από τον π..

Διαβάστε περισσότερα

Τα drones της Alibaba παραδίδουν πακέτα σε νησιά

Τα drones της Alibaba παραδίδουν πακέτα σε νησιά Οι υπηρεσίες διανομής με drone θα μειώσουν τον χρόνο μεταφοράς ενώ θα οδηγήσουν και σε εξοικονόμηση κόστουςΟ κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα εν..

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων (Virtual Tours) σε προορισμούς ανά την Ελλάδα

Διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων (Virtual Tours) σε προορισμούς ανά την Ελλάδα Μια νέα πρωτοβουλία ανάδειξης και εξωστρεφούς προβολής του ελληνικού πολιτισμού από το E-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη..

Διαβάστε περισσότερα

Στίβεν Χόκινγκ: «Τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα αντικαταστήσουν πλήρως τον άνθρωπο»

Στίβεν Χόκινγκ: «Τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα αντικαταστήσουν πλήρως τον άνθρωπο» Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα φτάσει τελικά σε ένα επίπεδο όπου ουσιαστικά θα αποτελεί μια «νέα μορφή ζωής που θα ξεπεράσει τους ανθρώπους»Για ακόμα μία φορά ο πολυβ..

Διαβάστε περισσότερα