Home / Τεχνολογία / Πώς οι ΗΠΑ δημιουργούν τον υπερ-στρατιώτη του μέλλοντος

Πώς οι ΗΠΑ δημιουργούν τον υπερ-στρατιώτη του μέλλοντος

Πώς οι ΗΠΑ δημιουργούν τον υπερ-στρατιώτη του μέλλοντος

Με αφορμή την δήλωση σοκ του Σύρου πρεσβευτή ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες 130 Δυτικούς συμβούλους ήταν κάποιοι που ήταν γενετικά τροποποιημένοι πρέπει να τονιστεί ότι οι ΗΠΑ όντως έχουν ένα πρόγραμμα δημιουργίας υπερ-στρατιωτών.

Η δημιουργία του υπερ-στρατιώτη είναι μια βασική και διακαής επιδίωξη του Αμερικανού Στρατού ήδη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομήντα χρόνων πολλές και διάφορες τεχνικές και πειράματα έχουν διεξαχθεί με ελάχιστα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Οι ΗΠΑ που έχουν αρκετές φορές στο παρελθόν δεχθεί έντονη κριτική για την ηθικότητα των μεθόδων που ακολουθούν, άρχισαν να δοκιμάζουν στο στρατιωτικό προσωπικό τους την τεχνική τής εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης, μέσω ηλεκτρισμού, ώστε να αυξήσουν τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά τους στα διάφορα καθήκοντα που έχουν να επιτελέσουν.

Η μέθοδος μπορεί μελλοντικά να εφαρμοσθεί από χειριστές μη επανδρωμένων σκαφών (drones) έως πιλότους μαχητικών και στρατιώτες στο πεδίο της μάχης. Οι πρώτες δοκιμές σε ένστολους άνδρες και γυναίκες δείχνουν ότι οι ηλεκτρικοί παλμοί που διαπερνούν τον εγκέφαλο, βελτιώνουν την αποδοτικότητα ιδιαίτερα σε συνθήκες μεγάλης ψυχικής πίεσης.

Στρατιωτικοί επιστήμονες από τη βάση Ράιτ-Πάτερσον της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Frontiers in Human Neuroscience», σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάσρντιαν» και «Ντέιλι μέιλ».

Οι στρατιωτικοί φοράνε στο κεφάλι μια συσκευή που στέλνει ασθενείς ηλεκτρικούς παλμούς διαμέσου του κρανίου σε συγκεκριμένα περιοχές του εγκεφαλικού φλοιού. Τα πειράματα στην αμερικανική βάση έδειξαν ότι η βελτίωση της απόδοσης εμφανίζεται μετά από τέσσερα μόλις λεπτά. Μελλοντικές δοκιμές θα εστιάσουν στο πόσο διαρκεί η βελτίωση και πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει.

Η τεχνολογία αυτή θεωρείται από τους ερευνητές ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη σε σχέση με τη χορήγηση φαρμάκων (π.χ. modafinil και ritalin), που επίσης επιδρούν στις νοητικές λειτουργίες.

Αν και εκ πρώτης όψεως η εν τω βάθει ηλεκτρική εγκεφαλική διέγερση όντως δεν φαίνεται να έχει παρενέργειες, άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για τον εγκέφαλο σε βάθος χρόνου, αν η τεχνική εγκριθεί επίσημα για χρήση από το στρατιωτικό προσωπικό και συνεπώς εφαρμόζεται συχνά.

Πέρυσι στρατιωτικοί ερευνητές στην ίδια βάση της Αεροπορίας είχαν ανακοινώσει ότι, όπως έδειξαν τα πειράματά τους, η ηλεκτρική εγκεφαλική διέγερση είναι καλύτερη από την καφεΐνη στο να κρατά σε «φόρμα» το στρατιωτικό προσωπικό για πολλές ώρες.

Άλλοι ειδικοί όμως, όπως ο δρ Νιλ Λέβι του Κέντρου Νευροηθικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εξέφρασαν τους ενδοιασμούς τους κατά πόσο οι στρατιωτικοί συμμετέχουν σε τέτοια πειράματα με την πραγματική συγκατάθεσή τους και εάν στο μέλλον, σε περίπτωση που η χρήση της εν λόγω τεχνολογίας εγκριθεί για στυστηματική χρήση, θα έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την εφαρμογή της στους ίδιους.

Από την άλλη, διάφορες παραλλαγές τέτοιων συσκευών ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου ήδη πωλούνται ελεύθερα στην αγορά και μέσω διαδικτύου. Οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει κάποια σχετική συσκευή και να πειραματισθεί στον εαυτό του, πράγμα που, κατά τον δρα Λέβι, εγείρει ανησυχίες, ιδίως όταν πρόκειται για νέους, των οποίων οι εγκέφαλοι ακόμη αναπτύσσονται. «Αν κανείς χρησιμοποιήσει πιο μεγάλης ισχύος ρεύματα, μπορεί να κάνει ζημιά στον εγκέφαλό του», τόνισε.

Πηγή: pronews

Διαβάστε περισσότερα


Αυτές είναι οι χώρες που ξοδεύουν τα μεγαλύτερα ποσά για τις ένοπλες δυνάμεις τους

Στρατοί και επίλεκτα τάγματα του αρχαίου κόσμου!

Πολεμικές… μπάλες για τους πεζοναύτες των ΗΠΑ

FN FAL: Το πιο επιτυχημένο τυφέκιο μάχης στον κόσμο!

«Θηριώδες» σκάφος για αμφίβιες επιθέσεις

Ο Απροσπέλαστος Έβρος

Το τραγούδι των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων!

Στρατιωτικές φωτογραφίες τραβηγμένες στην κατάλληλη στιγμή

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.Πηγή

Σχόλια

Ελέγξτε επίσης

Το smartphone των… 4.500 ευρώ

Το smartphone των… 4.500 ευρώ Advertisement Την ώρα που το iPhone XS είναι ένα κινητό τηλέφωνο που μοιάζει πλήρες, η Caviar πίστεψε πως μπορεί να το κάνει ακόμα καλύτερο από την Apple. Caviar iPhone XS Tesla Εdition το λέει, αν και δεν έχει κα..