Home / Τεχνολογία / Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης η πρόβλεψη κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρική

Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης η πρόβλεψη κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρική

Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης η πρόβλεψη κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρική

Advertisement

Με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στον διαδικτυακό τζόγο επιχειρείται να η πρόβλεψη των κινήσεων των λαθροκυνηγών στην Αφρική.

Το σύστημα, που ονομάστηκε PAWS, δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ στην Ουγκάντα. Οι φύλακες του πάρκου λαμβάνουν πληροφορίες από υπολογιστικά μοντέλα που προβλέπουν τα επόμενα βήματα των λαθροκυνηγών.

Το λογισμικό, που βασίζεται στη θεωρία των παιγνίων, προβλέπει την ορθολογική ανθρώπινη συμπεριφορά σε ορισμένες περιπτώσεις, είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι διαδικτυακού πόκερ είτε για εγκληματική συμπεριφορά.

«Προσπαθούμε να προβλέψουμε τις μελλοντικές επιθέσεις λαθροκυνηγών με βάση το τι έχουμε δει στο παρελθόν στις περιπολίες μας», δήλωσε στο Reuters ο καθηγητής Μίλιντ Τάμπε του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, ο οποίος ηγείται της πρωτοβουλίας.

«Θέλουμε να παραδώσουμε το λογισμικό έτσι ώστε οι τοπικοί φύλακες να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με ελάχιστη εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές τροποποίησαν το τεχνητό ευφυές σύστημα χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από φύλακες κατά τα τελευταία 18 έτη. Η λαθροθηρία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Αφρική, απειλώντας πολλά απειλούμενα είδη. Για παράδειγμα, οι αριθμοί του αφρικανικού ελέφαντα μειώθηκαν κατά 20% μεταξύ 2006 και 2015, λόγω της ανόδου της λαθροθηρίας.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες επιτυχίες, με την Ουγκάντα να αυξάνει τον τοπικό πληθυσμό ελεφάντων από το ναδίρ των 800 στη δεκαετία του 1980, στους περίπου 5.000 τώρα. Ωστόσο, η λαθροθηρία συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς λόγω ζήτησης ελεφαντόδοντου από την Ασία.

Οι λαθροκυνηγοί μπορούν να πουλήσουν ένα κιλό ελεφαντόδοντου στη μαύρη αγορά για περίπου 1.000 δολάρια. Η θανάτωση των ζώων έχει αλυσιδωτές συνέπειες, καθώς μειώνει τα διαθέσιμα θηράματα για σαρκοφάγα ζώα όπως τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις, προκαλώντας επίσης μείωση στον αριθμό τους.

Το πρόγραμμα PAWS έχει ήδη σημειώσει κάποιες επιτυχίες. Σε ένα μόλις μήνα, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν 10 παγίδες για αντιλόπες και ελέφαντες.

Η εγκατάσταση του συστήματος σε απομακρυσμένα φυσικά πάρκα αντιμετωπίζει δυσκολίες, λόγω της κακής συνδεσιμότητας. Τα προβλήματα σύνδεσης επηρεάζουν την ακρίβεια του συστήματος, και καθιστούν επίσης αδύνατο για τους φύλακες να ανακτούν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

naftemporiki

Διαβάστε περισσότερα

Advertisement


Η Τσαμουριά και οι προβλέψεις του Άγιου Παΐσιου

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2050

Ποια γλώσσα θα μιλάει η ανθρωπότητα το 2115;

Αποκάλυψη για τη μέρα της κρίσης: Το χειρόγραφο του 15ου αιώνα που προβλέπει το μέλλον

Η Κρήτη θα ενωθεί με τη Λιβύη!

Πρόεδρος της Google: «Το Internet θα εξαφανιστεί»

Δυσοίωνες προβλέψεις από το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor: Έρχεται η δεκαετία του αίματος

Προφητικό άρθρο μοναχού από το 2001: Οι Έλληνες θα γίνουν μειονότητα στην ίδια τους την χώρα

Το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.Πηγή

Σχόλια

Ελέγξτε επίσης

ArcaBoard: Μία “σανίδα” που αιωρείται πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια [Βίντεο]

Advertisement Next post in category